Hop til hovedindholdet

Dansk Implementeringsnetværk logo

Dansk Implementeringsnetværks Årskonference 2023: Hvordan man bedriver implementering i en uperfekt verden?


Dato og tid

Torsdag d. 25. maj 2023 kl. 09:00 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 19. maj 2023 kl. 23:30

Sted

Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense Mødecenter Odense
Buchwaldsgade 48
5000 Odense

Dansk Implementeringsnetværks Årskonference 2023: Hvordan man bedriver implementering i en uperfekt verden?


Hvordan man bedriver implementering i en uperfekt verden?

Ministerier, organisationer og virksomheder står i stigende grad over for at skulle implementere forandringer og indsatser i kontekster præget af øget kompleksitet, omskiftelighed, usikkerhed, og tvetydighed.

Mange oplever, at deres ellers veltilrettelagte implementeringsprocesser udfordres eller helt afspores, når ’virkeligheden rammer’, eller at ’af-implementering’ af eksisterende praksis bliver en afgørende forudsætning for at kunne implementere nye indsatser.

Konferencen vil belyse, hvordan man på forskellig vis kan arbejde med implementering i en uperfekt verden. Dagen vil give inspiration til, hvordan man kan implementere, når grundpræmissen er, at dine planer ikke kommer til at holde. Den vil give dig input til de situationer, hvor dine implementeringsprocesser ikke bare kan bygge oven på eksisterende praksis, men er nødt til at erstatte noget, hvis vi stadig skal kunne overskue alt det, vi har gang i.

Om programmet

Der er ankomst og morgenmad fra 9.00-9.30.

Konferencen byder på oplæg fra to key-note-speakers samt fire workshops, som via konkrete erfaringer fra implementeringsprocesser kommer med forskellige praksisbaserede perspektiver på det at implementere i en uperfekt verden. 

Derudover vil der være rig lejlighed til styrke dit netværk. Dette års konference har skærpet fokus på at skabe muligheder for, at du kan møde andre og drøfte erfaringer med og perspektiver på implementering med interessefæller fra offentlige myndigheder, interesseorganisationer og private virksomheder.

Om keynotes

  •       Formiddag: Pernille Hippe Brun er organisationskonsulent, forfatter og har egen virksomhed. Hun fungerer som ledelsesrådgiver og sparringspartner for ledere i både store og små offentlige og private virksomheder, og har mange erfaringer med at implementere i kaos. Herunder at starte helt forfra, når virkeligheden ikke så ud, som man havde forventet.

  •       Eftermiddag: Sara Ingvarsson har en baggrund som arbejds- og organisationspsykolog og har arbejdet som konsulent med organisations- og lederudvikling. Hun er ph.d. og forsker ved Karolinska Instituttet og har særligt fokus på faktorer, der påvirker brugen af ​​og ’af-implementering’ af indsatser, som ikke længere er best practice.

 

Workshops

Efter den indledende keynote afholdes fire workshops ad to omgange. Du har dermed mulighed for at deltage i to af i alt fire workshops. Oplæggene repræsenterer både forskellige velfærdsområder samt en række forskellige tilgange til implementering i en uperfekt verden:

  1. Agilitet i ledelse, mindset og metode
    v/
    Hanne Jansfort, Chef for Personale og Organisation, Viborg Kommune og Andreas Fricke Møller, chefkonsulent hos LEAD

    Når det drejer sig om at bruge agile arbejdsmetoder til at løse komplekse velfærdsopgaver, så er Viborg Kommune en frontløber. I samarbejde med LEAD har Viborg Kommune udviklet en ny agil arbejdsmetode kaldet ”SamLab” (forkortelse for sammenhængslaboratorium). Denne anvendes som en løftestang til at skabe nye resultater i det tværgående samarbejde for at kunne understøtte det strategiske mål om at skabe mere sammenhæng for borgerne. På workshoppen vil omdrejningspunktet være Viborgs Kommunes arbejde med at udvikle nye innovative løsninger på komplekse problemstillinger til gavn for borgerne.

  2. Agilitet i den offentlige sektor
    v/ Anne Hasselbalch, Agil Manager, PFA

    Agil metode er en dynamisk og fleksibel tilgang til projektledelse og udvikling, der har vist sig yderst effektiv inden for softwareudvikling. Ord som sprints, product owner og retrospektiv flyver gennem luften. Men hvad er agilitet egentlig for en størrelse og kan den agile tilgang overhovedet anvendes i den offentlige sektor?
    Det er netop de spørgsmål, vi vil udforske i denne workshop. Du vil lære om de grundlæggende tanker bag den agile tilgang, og sammen dykker vi ned i, hvordan du kan implementere tilgangene i den offentlige sektor.

  3. Fra viden til praksis på en ny måde
    v/ Mikkel Møldrup-Lakjer, Chefkonsulent  og Bo Jensen, Souschef, Social- og Boligstyrelsen

    Ledere og medarbejdere på det specialiserede sociale område stilles ofte over for kravet om, at de skal arbejde mere videns- og evidensbaseret. Det er dog ikke altid lige nemt på grund af den kompleksitet, der knytter sig til både borgernes problemstillinger og den kontekst, indsatserne skal implementeres i.

    Workshoppen vil præsentere en model for, hvordan det er muligt at implementere og tilpasse vidensbaserede sociale indsatser til den komplekse virkelighed, de skal fungere i, uden at de virksomme elementer i indsatserne går tabt.

  4. Kunsten at skabe værdi og fjerne årsagerne til unødig støj
    v/ Jonas Astrup Beck, Partner Vanguard Consulting

    Jonas Astrup Beck har sammen med hans kollega Kristian Astrup Nielsen med bogen "Riv servicefabrikkerne ned" forsøgt at ruske godt og grundigt op i den måde, vi tænker design og ledelse af serviceorganisationer på i dag. De gør op med masseproduktionstænkningen i service og skitserer et bedre alternativ, hvor omdrejningspunktet i en omskiftelig verden er at kunne forstå og forandre organisationer med afsæt i de ønsker og behov, borgerne har.

 

Det praktiske

Sted: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense

Pris: 0 kr. for individuelle og institutions- DIN medlemmer. Institutionsmedlemmer kan have fem deltagere med gratis, herover koster det 900 kr. per deltager. Ikke DIN medlem early bird 2000 kr. (gælder frem til 1. maj). Herefter 2.500 kr.

 
FAQ


Er du ikke medlem - men kunne tænke dig at være det?
Du melder dig ind via vores hjemmeside.
Det tager kun 2 minutter at melde sig ind.



Vi er institutionsmedlemmer og mere end fem medarbejdere ønsker at deltage - hvordan gør vi?
Hvis man er institutionsmedlem kan man sende fem medarbejdere gratis afsted til konferencen. Øvrige medarbejdere kan komme med til en fordelagtig pris, nemlig 900 kr. 

Hvis flere end fem medarbejdere fra en af vores medlemsinstitutioner tilmelder sig, kontakter vi jer efterfølgende for at indhente betalingsoplysninger, så vi kan sende en regning.
 
Ved du ikke, om din arbejdsplads er medlem?
Følgende institutioner er medlemmer hos DIN
  • Connector A/S
  • DEFACTUM
  • Professionshøjskolen UC SYD
  • Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR)
  • Amager og Hvidovre Hospital
  • LEAD
  • Social- og boligstyrelsen
  • Styrelsen for international rekruttering og integration (SIRI)
  • Kultur- og fritidsforvaltningen, Københavns Kommune
  • Rambøll
  • Aarhus Kommune, Social og Beskæftigelsesforvaltningen
  • Ikast- brande Kommune, Børn- og familieafdelingen
  • HR Udvikling, Grønlands Selvstyre
  • Gladsaxe kommune
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
  • Hospitalesenheden Vest
  • VIVE
  • Metodecenteret
  • Psykiatrisk Center Amager
  • Syddansk Sundhedsinnovtation
  • REHPA - Videncenter for Rehabilitering og Palliation
  • Socialområdet, Region Syddanmark
Hvis du har spørgsmål, så skriv til os på danskimplementering@gmail.com

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Implementeringsnetværk
Tlf: +45 41 73 08 21
danskimplementering@gmail.com

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Implementeringsnetværk
Tlf: +45 41 73 08 21
danskimplementering@gmail.com